190125_ext3_CoP_SF_lowres

Kontakt

  • Prosjekt ansvarlig
  • Prosjekt lederJarle Angelsen

Nytt rådhus i Sandnes.


Sandnes Eiendomsselskap KF har overtatt nytt rådhus fra Kruse Smith entreprenør as.
Overtakelsesprotokoll ble signert fredag 26. januar 2019.
Vi er stolte over bygget som er på plass i Havneparken og gleder oss til arbeidsplassen blir tatt i bruk av 374 ansatte i Sandnes kommune.
Milepel!
Oktober 2017 – status byggeplass


General entreprenør startet i april med pele arbeidet på tomten. Over 384 pel på til sammen 12.000m ble rammet 30m ned i grunn. I etterkant av dette ble grunn masser fjernet for å gi plass til kulverter, rørføringer og teknisk rom. En del av massene var forurenset og måtte transporteres til Svåheia deponi for spesialbehandling. I løpet av sommeren ble fundamenter og bunnplate støpt på plass. Høsten har gått med til støpning av vegger og montasje av hulldekker. Allerede nå begynner bygget å vise igjen i Havneparken og i slutten av året vil taket være på plass. Montasje av fasade elementer starter opp over ny året og er en viktig milepæl for å få tett bygg. Her knytter det seg også spenning til fasaden som er i keramikk og som symboliserer Sandnes sin historie som keramikk by.

Første spadestikk for nytt rådhus i Sandnes.
Rådhuset skal etter planen stå klar til bruk  i desember 2018 og blir gjennomført som en generalentreprise.

Arkitekt: Code of Practice Arcitects GmbH
Prosjektleder: Jarle Angelsen
Entreprenør: Kruse Smith

Beskrivelse av prosjektet:   
Sandnes Eiendomsselskap KF har fått i oppdrag å bygge nytt rådhus i Sandnes. Det nye rådhuset har en størrelse BRA 11384 m2 fordelt på 4 etasjer. 

I løpet av vinteren ble anbudskonkurranse for bygging av nytt rådhus på tomt A4 i Havneparken Sandnes gjennomført. Vinner av konkurransen ble Kruse Smith Entreprenør AS. Sak om bygging ble i etterkant sendt til styret i SEKF samt til politisk behandling. Endelig godkjenning for bygging av nytt rådhus ble gitt i bystyremøte 06.02.2017

Det var derfor med stor glede for Sandnes Eiendomsselskap KF å kunne invitere Kruse Smith Entreprenør AS til signering av kontrakt torsdag 09.02.17. Møtet hadde en god tone hvor begge parter uttrykte sterkt ønske om å gjennomføre et godt prosjekt for både byggherre og entreprenører.

Oppstart bygging blir i mars/april 2017 med planlagt ferdigstillelse i desember 2018. Vi gleder oss til samarbeid med Kruse Smith og ser frem til det endelige resultatet av nytt rådhus i Havneparken Sandnes.

Mer om Arkitektkonkurransen her.


 

Nøkkelinfo

  • Entrepriseformgeneral
  • AdresseKvernhusbakken,
  • Areal11.384 m2 BRA
  • OppstartsdatoJuni 2015, byggestart rundt 2016/2017
  • FerdigstillelsesdatoDes. 2018

Galleri